De regula, indiferent de terapia alternativa la care am face referire, se adreseaza tuturor persoanelor, indiferent de varsta si sex. In cea mai mare majoritate, terapiile alternative si-au dovedit eficienta si din punct de vedere profilactic. Daca ne raportam la o perioada de timp recenta, observam ca increderea oamenilor in terapii complementare a crescut si, mai mult de atat, numerosi medici specialisti le recomanda dupa anumite traume accidente s.a.m.d, ca modalitate excelenta de recuperare. Este firesc sa se intample asa, avand in vedere ca beneficiile pe care terapiile complementare le au sunt majore, acestea actionand initial asupra cauzei si ulterior asupra efectului. Este, de asemenea, binecunoscut faptul ca prin apelarea la terapii complementare se pot inlatura traumele fizice, dar, in acelasi timp, si cele psihice. La multe dintre persoanele care aleg terapii alternative decizia este fundamentata de faptul ca acestea nu includ adaos chimic sau de alta natura in tratament ci doar lucrul cu parti ale corpului uman.

 

Referindu-ne exclusiv la terapia Yumeiho, putem sublinia caracterul profilatic al acesteia. Un exemplu care sa sustina afirmatia este urmatorul: decontractarea, o drenare buna si troficizarea totalitatii tesuturilor adiacente coloanei vertebrale pot fi obtinute prin procedee manuale ale tehnicii Yumeiho aplicate la nivelul muschilor paravertebrali, muschilor gatului si al muschilor umerilor, ceea ce inseamna ca aceasta terapie poate sa previna boli degenerative la nivelul discului intervertebral, vertebrelor si aparatului musculo-ligamentar. Deosebit de important este si faptul ca aceasta terapie este fundamentata de obtinerea armoniei, a echilibrului organismului uman, or aceste notiuni sunt vitale sanatatii care nu poate fi considerata buna fara o functionare armonioasa a tuturor structurilor si aparatelor anatomo-fiziologice. Urmarindu-se restabilirea echilibrului in corpul uman, se urmareste, de fapt, refacerea starii de sanatate. In concluzie, vorbim despre doua obiective majore ale terapiei Yumeiho: acela de a preveni si acela de a trata. Prin urmare, persoanele cu o sanatate buna pot beneficia de terapia Yumeiho ca metoda profilactica, iar persoanele a caror sanatate a fost afectata de anumite boli,  pot beneficia de aceasta terapie ca metoda terapeutica. Avand in vedere ca echilibrul este o constata necesara pentru toata viata, terapiei Yumeiho nu ii sunt stabilite limite in ceea ce priveste varsta a pacientilor.

 

Terapia Yumeiho se bazeaza pe convingerea ca pelvisul este centrul si temelia scheletului. Orice asimetrie a bazinului poate duce la aparitia multor boli. Scopul principal al terapiei Yumeiho este de a corecta pelvisul, astfel incat acesta sa fie stabilit in mod corespunzator la nivelul coloanei vertebrale, de a mobiliza fortele naturale ale organismului si de a elimina cauza starii patologice. Starea de sanatate a oricarei persoane depinde de modul in care pelvisul este aliniat in articulatia sacro-iliaca. Modificari ale simetriei bazinului pot cauza disfunctionalitatea coloanei vertebrale, articulatiilor si muschilor. Asimetria bazinului poate fi cauza multor boli ale sistemului musculo-scheletic. Acest lucru se datoreaza functionarii asimetrice si supraincarcarii unei parti a corpului. Cele mai frecvente simptome sunt: durerile de spate, lumbago, furnicaturi in extremitati, dureri de cap, hernie de disc, sciatic etc. Pacientii pot avea, de asemenea, probleme cu organele interne. O cauza comuna a acestor afectiuni este compresia nervilor de la nivelul coloanei vertebrale. Terapia Yumeiho elimina in mod eficient aceste probleme, dar si cauza lor.

 

Terapia Yumeiho poate trata persoane care sufera de: lumbago, sciatica, durere la nivelul articulatiilor de sold, genunchi, glezne, degetele de la picioare si coaste; dureri de cap; rigiditate sau dureri la nivelul umerilor; dureri menstruale si menstruatie neregulata; scolioza (curbura laterala a coloanei vertebrale); boli ale ficatului, stomacului, intestinelor, inimii, pancreasului, rinichilor, splinei, vezicii urinare etc. Terapia Yumeiho ajuta, de asemenea, pacientii cu hipertensiune arteriala si hipo-tensiune. Mai mult decat atat, Yumeiho poate imbunatati calitatea generala a vietii pacientilor cu boli grave, in cazuri in care medicina clasica nu isi dovedeste eficienta – de exemplu: distrofie musculara, Parkinson, cancer, reumatism etc.

 

Dar haideti sa vedem concret caror categorii de persoane li se adreseaza tehnica Yumeiho:  

 • Persoane active si persoane sedentare: Sportivii profesionisti si persoanele carora le place sa practice sport ca amatori pot sa beneficieze de terapia Yumeiho in scopul obtinerii unei forme optime dar si pentru a-si asigura un potential fizic si mental maxim, necesar performantei. Pe de alta parte, persoanele care nu practica sport si, mai mult de atat, miscarile le sunt limitate de o munca statica la birou, pot beneficia, de asemenea de efectele terapiei Yumeiho prin faptul ca durerile cauzate de sedentarism vor fi eliminate. Mai mult de atat, calitatea somnului va fi imbunatatita iar puterea de concentrare va creste.
 • Persoane foarte stresate: Dupa cum am mai spus, terapia Yumeiho poate oferi o relaxare profunda, o calitate a somnului cu mult imbunatatita, o capacitate decizionala mult mai buna decat inainte de a se efectua tratamentul, limpezirea mintii si un sentiment de linistire.
 • Persoane cu handicap, sau alte categorii de persoane cu probleme de statica si dinamica: Lipsa miscarii duce la afectiuni diverse – de exemplu: scolioze (deviatii a coloanei vertebrale, care in cazurile grave ajunge sa semene cu litera S, putand sa se maifeste si la copii si adolescenti), asimetrii de bazin care pot sa duca la curbarea patologica a coloanei vertebrale, ajungandu-se astfel la distributia inegala a greutatii corpului pe cele doua membre inferioare, cifoze (curbare antero-posterioara a coloanei vertebrale toracale), hiperlordoze (curbarea prea mare a S-ului coloanei vertebrale), suferinte neurologice asociate etc – care se manifesta prin dureri intre altele. Aceste dureri pot fi eliminate sau mult diminuate prin terapia Yumeiho. Mai mult, in practica terapeutica Yumeiho a fost constatata ameliorarea si/sau prevenirea agravarii acestor afectiuni. 
 • Persoane cu afectiuni articulare: In cazuri cu persoane care au afectiuni precum discartroza (spondiloza), coxartroza (artroza soldului), discopatie, hernie de disc s.a.m.d., terapia Yumeiho isi propune refacerea echilibrului functional, restabilirea circulatiei a tonusului muscular normal, ceea ce si reuseste sa faca, in plus, incetinind evolutia bolii. Bineinteles ca in toate aceste afectiuni terapia Yumeiho diminueaza simptomatologia prezenta.
 • Persoane cu o posura deficitara: Terapia Yumeiho poate ajuta persoanele cu postura deficitara a corpului, pe cele care isi doresc imbunatatirea arhitecturii corpului. Aceste persoane vor reusi sa fie mai armonioase si mai flexibile.  
 • Copii si adolescenti: Tratarea copiilor si adolescentilor este cu mult mai usoara la copii decat la adulti. Terapia Yumeiho ajuta la dezvoltarea armonioasa a acestora, dar si in ameliorarea multor afectiuni.
 • Mai multe informatii cu privire la afectiunile ce pot fi tratate prin terapia Yumeiho pot fi citite in articolul: „Principalele afectiuni tratate cu ajutorul terapiei Yumeiho”.

Terapia Yumeiho NU se adreseaza persoanelor cu urmatoarele afectiuni: 

 • In niciun caz, terapia Yumeiho nu se poate adresa persoanelor cu hemofilie, in aceasta boala ereditara care se manifesta prin tulburarea coagularii sangelui fiind contraindicata.
 • De asemenea, Yumeiho este contraindicata in bolile acute a caror origine este inflamatorie. Vorbim aici despre orice fel de boala infectioasa, febra cu etiologii infectioase s.a.m.d.
 • Yumeiho este contraindicata persoanelor cu boli cronice in puseu acut. Facem referire aici la colite, cardiopatii, ulcer gastro-duodenal, enterite etc.
 • Nu este recomandata nici persoanelor cu boli consumptive cronice (insotite de slabire, denutritie, scaderea fortei musculare, anemie etc) sau in puseu acut. Sunt incluse bolile canceroase sau autoimune - severe, etc.
 • Este contraindicata persoanelor ale caror stari cauzate de boli nu sunt compatibile cu terapia. Facem referire aici la obezitate avansata, covalescenta (perioada de dupa realizarea unor interventii chirurgicale), stari casectice grave (casexie =  “stare generala proasta a organismului, comuna mai multor boli, care se manifesta prin tulburarea functiilor organismului, prin slabire si anemie extrema, prin scaderea temperaturii corpului etc.”).
 • Yumeiho este contraindicata femeilor care au chisturi genitale, fibroame uterine mari sau cu complicatii precum hemoragiile sau menoragiile in puseu acut.
 • Terapia Yumeiho nu se adreseaza nici persoanelor cu hernii de disc cu implicatii radiculare severe. Este vorba despre persoane paralizate, cu parestezii, paralizii si persoane hiperalgice.
 • Osteoporoza avansata este, de asemenea, o boala pentru care terapia este contraindicata.
 • Terapia nu este recomandata persoanelor care au plagi de orice natura ar fi si oriunde ar fi plasate - este vorba de plagi, arsuri etc -, si nici persoanelor cu traumatisme acute.
 • Este contraindicata in orice tip de boala infecto-contagioasa cu risc de contaminare. Hepatita cronica nu se inscrie in randul celor contraindicate, dar si aici este necesar acordul medicului curant.
 • Nu in ultimul rand, Yumeiho este contraindicata atunci cand exista tulburari circulatorii severe. Includem aici afectiuni precum: arteritele, flebitele, tromboflebitele, hiper sau hipotensiune in puseu acut, dar si bolile psihice (nu si depresiile in forme usoare).
 • Mai mult decat cele enumerate la contradictiile terapiei Yumeiho, aceasta nu se adreseaza nici persoanelor  care sufera de alcoolism acut sau narcomanie acuta, deoarece acestea au o capacitate decizionala alterata si un simt al durerii, de asemenea, afectat.

In concluzie, trebuie sa retinem ca terapia Yumeiho se adreseaza persoanelor de orice varsta si sex, suferinde de boli care le afecteaza in mod serios sanatatea, dar si persoanelor care doresc o metoda profilactica prin care sa tina la distanta boli. Desigur, Yumeiho nu reprezinta un panaceu pentru tot. De exemplu, daca o persoana are modificari degenerative foarte avansate ale coloanei vertebrale terapia nu le poate anula. Cu toate acestea, terapia poate asigura ca aceste persoane se pot simti cu mult mai bine. Bineinteles, ca exista si situatii in care terapia Yumeiho este contraindicata.