“Yumeiho”, cartea de baza a terapiei cu acelasi nume, a fost scrisa de cel care a initiat aceasta tehnica, dr Saionji Masayuki Saiki Otsuki si publicata in 1987, in japoneza. Dupa publicarea acestei carti in limba esperanto, in 1989, metoda s-a raspandit rapid in intreaga lume, iar in 1996 cartea era tradusa in mai mult de 30 de limbi. Astazi, terapia Yumeiho este utilizata in multe tari in scopul de a vindeca oameni care au nevoie, uneori, chiar de miracole. Multi pacienti, “respinsi” de catre alti medici si care isi pierdusera deja speranta la viata, s-au vindecat dupa aplicarea Yumeiho, reluandu-si viata normala.
Terapia cunoscuta sub numele de Yumeiho este una dintre cele mai eficiente modalitati de a trata diverse afectiuni (cel mai frecvent afectiuni musculo – scheletice). In traducere tehnica, ”Yu” inseamna “a stimula”, “a scoate in afara”, “Meia” insemna “forta vietii”, iar “Ho” se traduce prin “tehnica”. Daca vreti, Yumeiho este o terapie ce leaga medicinina japoneza de cea chineza si se aplica cu o precizie japoneza. Dupa cum am mai spus, aceasta terapie creata de dr Saionji Masayuki Saiki Otsuki (1943-2005), este fundamentata atat practic, cat si teoretic, pe studiul relatiei de interdependenta dintre pozitia dominanta a centrului de greutate al corpului si potentialul maladiv.
Terapeutii isi propun ca prin aceasta tehnica sa corecteze problemele de statica si dinamica ale articulatiilor centurii pelviene. Astfel, se va corecta pozitia centrului de greutate al corpului si se va obtine o distributie simetrica a greutatii corpului pe membrele inferioare. Asadar, Yumeiho se bazeaza pe echilibrul organismului, dar, in cele mai multe cazuri, oamenii nu au aceeasi forta in cele doua picioare. Multi au un picior mai lung decat celalalt. Astfel, omul nu foloseste ambele picioare in aceeasi masura. Potrivit terapiei Yumeiho, aceasta inegalitate provine din pozitia gresita a oaselor pelvine.
Terapia Yumeiho previne afectiuni, dar si trateaza. Fiind structurata in jurul notiunilor de armonie si echilibru, se poate deduce ca principalul scop este cel al asigurarii starii de sanatate printr-un aport major la functionarea armonioasa a structurilor si aparatelor anatomo-fiziologice. Prin obtinerea echilibrului la nivelul membrelor inferioare, se pot ameliora durerile de spate, durerile in osul pelvian, de la genunchi, durerile la nivelul glezna si de la degetele de la picioare, durerile de cap, durerile sau rigiditatea umarului; se poate vindeca de constipatie, diaree; se pot, de asemenea, ameliora sau vindeca afectiuni ginecologice precum: durerile in timpul ciclului, menstruatia neregulata; dar si boli de ficat, stomac, intestine, inima, pancreas, rinichi, splina, vezica etc. Yumeiho normalizeaza, de asemenea, hipertensiunea arteriala si hipotensiunea arteriala. In plus, se poate imbunatati starea pacientului cu boli grave pe care medicina moderna nu le vindeca cu usurinta: distrofia musculara, boala Parkinson, artrita etc.
In concluzie, nu ar trebui ca oamenii sa fie reticenti la terapii care au rolul de a ajuta prin metode deloc agresive. Medicina clasica este intr-adevar prima solutie la care ne gandim, dar alternativele exista si sunt demne de luat in seama