Probabil ca esti aici pentru ca ai auzit vorbindu-se despre Yumeiho, o terapie prin care se trateaza diferite afectiuni fara a se folosi medicamente recomandate de medicina clasica. Masayuki Saionji, un medic din Japonia, cel care a facut ca aceasta terapie sa fie cunoscuta de publicul larg, a combinat diferite metode terapeutice, in special, practicate in China si Japonia, selectandu-le pe cele mai bune, rezultatul fiind o terapie ce si-a dovedit eficienta in prevenirea si tratarea multor afectiuni. Cunoscuta sub numele de „masaj divin”, terapia Yumeiho a fost testata de Saionji in mii de dosare si fundamenta stiintific. 

Avand convingerea ca metoda este ideala pentru tarile mai putin dezvoltate, Saionji a creat „Centrul de Diseminare si Educatie pentru America Latina” in Cuba. In prezent, tehnica este recunoscuta de catre medici si oameni de stiinta din intreaga lume si se integreaza in planurile educationale ale unor scoli medicale din Japonia, China, Rusia, Europa si unele tari din America Latina.

Terapia japoneza Yumeiho este una dintre cele mai eficiente metode de tratare a diverselor probleme musculo-scheletice, printre alte afectiuni. Terapia consta in 100 de tehnici diferite, utilizate de terapeut in mod individual pentru fiecare pacient in parte. Cu terapia Yumeiho, sistemul imunitar va fi mai puternic, corpul va fi mai elastic si, daca aveti probleme cu performanta sexuala, aceastea se vor rezolva. Terapia se adreseaza unui numar mare de afectiuni, fiind cu adevarat eficienta si lipsita de ambiguitate, dar exista si afectiuni carora nu li se adreseaza.  Pacientii care sufera de febra, osteoporoza, tuberculoza, boli pulmonare, boli renale, cancer s.a.m.d., trebuie sa evite acest tip de terapie (pentru mai multe informatii, vezi articolul: Cui i se adreseaza si caror persoane nu le este recomandata terapia Yumeiho).

Scopul terapiei este de a restabili echilibrul corpului bolnav, bazat pe stabilizarea bazinului. Aceasta metoda are un efect benefic asupra muschilor, nervilor, articulatiilor si a tesutului conjunctiv. Restabileste elasticitatea muschilor si miscarile tuturor articulatiilor. Tratarea si prevenirea sunt obiectivele Yumeiho, tehnica extrem de eficienta pentru simptomele care rezulta din deplasarea de sold si diferenta de lungime a membrelor inferioare, simptome care sunt observate la un numar foarte mare de persoane.

 

Terapia Yumeiho are numeroase indicatii, drept pentru care acestea sunt dificil de clasificat. Intre aceste indicatii se numara si cele ce urmeaza: 

 

1. Tulburari de statica si dinamica ale aparatului locomotor: 

  • asimetria de bazin, cifoza (curbare antero-posterioara a coloanei vertebrale toracale), scolioza (caracteriyata prin deviatia coloanei vertebrale intr-o parte), hiperlordoza (definita ca o accentuare a lordozei - curbura fiziologica a coloanei vertebrale) sau combinatii si complicatii ale acestor afectiuni. Toare aceste afectiuni apar pe fondul unei distributii anormale a greutatii corpului la nivelul bazinului, respectiv la nivelul membrelor inferioare. Terapia Yumeiho poate sa previna patologii induse de astfel de tulburari si, de asemenea, poate sa amelioreze patologiile deja prezente in cazul unor pacienti;
  • rigiditate musculo-articulara. Terapia Yumeiho poate sa reduca rigiditatea musculo-articulara, asociata de foarte multe ori imbatranirii, dar nu numai;
  • laxitate ligamentara (innascuta sau dobandita); 
  • tulburari de mers, echilibru, statica;
  • dureri de spate.

 

2. Nevralgii si neuromialgii:

  • afectiuni articulare (artrite, artroze, tendinite s.a.m.d), contracturi musculare (crampe musculare),  hipotrofii si atrofii musculare (indiferent de cauza din care apar), celulite, afectiuni reumatismale, miofascite (boala care afecteaza tesutul conjunctiv al unui singur muschi sau al unei intregi grupe musculare), miogeloza (induratie modulara a tesutului muscular), miozite (inflamarea muschilor), afectiuni neurologice, nevrite si polinevrite, afectiuni post-traumatice, afectiuni psihogene (nevroza etc), retractii musculo-tendinoase s.a.m.d.

 

3. Afectiuni ale aparatului cardiovascular: 

  • staze venoase (stagnarea sangelui la nivelul venelor ce poate duce la debut la edeme la nivelul gleznelor, dureri  si  “senzatia de picioare grele”, putandu-se ajunge ulterior chiar si la ulcere venoase de staza) si limfatice (incetinirea pronuntata sau oprirea circulatiei limfei in organism) cu edeme circulatorii periferice;
  • ischemii vasculare periferice (se manifesta atunci cand un organ nu primeste suficient sange oxigenat) aflate chiar si in stadii incipiente;
  • hipertensiuni arteriale in stadii functionale;

 

4. Tulburari gastro-intestinale: 

  • tulburari functionale ale tranzitului intestinal de origine vegetativa, constitutionala sau din cauza unui regim alimentar necorespunzator (constipatia, diaree cu cauze neinfectioase etc);
  • diskinezii biliara (bila lenesa);
  • stenoza pilorica (dezvoltata din cauza de stresului).

 

5. Afectari psihogene cu etiologii diferite: 

  • nevroza astenica (manifestata prin: ametealǎ, anxietate, constipatie, dureri de spate, dureri de cap, fricǎ, hiperestezie polisenzorialǎ, hiperexcitabilitate emotivǎ, indigestie, lipsa de concentrare, palpitatii, pierdere ȋn greutate, sensibilitatea psihicǎ crescutǎ, insomnie); 
  • spasmofilie (o afectiune care apare ca urmare a unei carente de calciu si de magneziu);
  • tetanii cronice (crize de contracturi musculare);
  • distonii neurovegetative (forma de nevroza).

 

6. Afectiuni dismetabolice: obezitate, diabet, guta

 

7. Afectiuni ginecologice: hipertrofie de col uterin, prolaps uterin, inflamatii cronice s.a.m.d.

 

8. Ameliorarea, corectarea si cresterea ventilatiei pulmonare: rigidizarea cutiei toracice sau o respiratie incorecta vor duce la diminuarea capacitatii ventilatorii. Prin terapie Yumeiho astfel de probleme pot fi normalizate.

 

9. Stres, sedentarism si imobilizare:

Mai mult decat aportul pe care Yumeiho si-l aduce in afectiunile enumerate anterior, terapia vine in sprijinul persoanelor stresate si al celor sedentare. Stresul induce insomniile, stari anxioase, stari de agitatie, tensiuni musculare cu dureri, stari de oboseala cronica atat psihica cat si fizica, diverse tulburari neurovegetative s.a.m.d. Terapia Yumeiho poate preveni aparitia stresului si poate, de asemenea, sa previna dezvoltarea acestor stari pe care stresul le induce, contribuind major la relaxarea pacientului. Mai mult de atat, terapia Yumeiho poate diminua sau chiar sa elimine efectele nocive induse de sedentarism si poate sa contribuie eficient la recuperarea persoanei care a fost imobilizata pentru timp indelungat.

 

10. Pe de alta parte, terapia Yumeiho poate sa pregateasca sportivii pentru performanta ajutandu-i sa isi recupereze capacitatea de miscare si efort

 

11. Pregatirea gravidei pentru nastere:

Terapia Yumeiho este de mare ajutor pentru femeile gravide, pentru ca, avand in vedere greutatea abdomenului, acestea tind sa aiba probleme cu spatele. In timpul sarcinii, femeia gravida poate avea dureri de spate spate si gat, si, eventual, dureri de cap. La fel ca si in alte cazuri, in timpul sarcinii este mai bine sa actioneze preventiv si sa se inceapa terapia inainte ca problemele sa apara. Pe masura ce greutatea creste, aceasta va determina schimbarea centrului de greutate a corpului, iar presiunea asupra pelvisului devine mare. Femeia gravida experimenteaza presiunea muschilor, slabirea circulatiei si contractia venelor. Terapia Yumeiho are ca scop alinarea durerii si corectarea perturbarii echilibrului. In cazul in care femeia gravida ar apela la aceasta terapie mai devreme, ar putea fi evitate astfel de probleme.

 

12. Terapia Yumeiho nu este limitata de varsta pacientului

Copii. Sedinte de terapie Yumeiho pot fi  realizate chiar si la copiii foarte mici, incepand cu varsta de 4 luni, in cazul in care parintii observa ca exista o asimetrie in pozitia corpului sau, de exemplu, curbura capului spre o parte. Astfel de probleme la copiii foarte mici pot fi rezolvate in 2 sau 3 sedinte. Organismul unui copil reactioneaza extraordinar de rapid la terapia Yumeiho, iar pentru probleme mai usoare, de obicei, copiii au nevoie doar de o singura sedinta, in timp ce adultii au nevoie de mai multe. Yumeiho este indicata in postura scoliotica, care este adesea o problema la copii si care poate cauza probleme pe termen lung la bila si ficat, din cauza sarcinii inegale pe o parte a corpului. Copilul cu o postura scoliotica nu are o coloana vertebrala deformata, doar postura este anormala. Prin Yumeiho anumiti muschi se pot relaxa, in timp ce altii se contracta, pentru ca organismul sa ajunga la postura normala. De asemenea, terapia Yumeiho vine in ajutorul copiilor cu anemii diverse, rahitism, sindroame hipoanabolice de diferite cauze etc.

 

Varstnici. Prin sedinte de terapie Yumeiho varstnicilor li se reduc durerile musculare, astfel incat acestia sa poata efectua miscarile de zi cu zi, cu mai putine dificultati. De asemenea, terapia ii ajuta pe pacientii trecuti de o anumita varsta sa recastige un sentiment de bunastare in orice moment. Asadar, terapia Yumeiho imbunatateste calitatea vietii persoanelor in varsta, tratand problemele individuale ale fiecarui pacient. Totul depinde de starea de sanatate a pacientului si de provocarile cu care acesta se confrunta zilnic. Studii de specialitate indica faptul ca persoanele de peste 65 de ani care au beneficiat de terapia Yumeiho sunt mai putin expuse riscului de boli cardiovasculare si anumite patologii legate de functiile mentale. De asemenea, la aceste persoane se inregistreaza o crestere a sperantei de viata. Cu ajutorul terapiei Yumeiho persoanele in varsta pot face chiar si sport in mod regulat, deoarece sunt implicate proceduri de intretinere si stimulare a musculaturii scheletice, a articulatiilor si a metabolismului diminuat etc. 

 

In plus, fata de indicatiile mentionate anterior, exista si alte numeroase cazuri in care terapia Yumeiho poate fi aplicata cu succes. Necesita o atentie deosebita faptul ca fiecare afectiune amintita anterior, pentru care terapia Yumeiho nu are contraindicatii, poate avea particularitati specifice, de la o persoana la alta, care sa determine interzicerea aplicarii terapiei sau doar a unor procedee pe care le include. Din aceasta cauza este absolut necesar ca medicul specialist sa fie cel care recomanda terapia. Pentru o persoana clinic sanatoasa terapia nu are contraindicatii si poate fi realizata integral, cu toate procedeele pe care le include. In aceste situatii tratamentul profilactic este absolut sigur si va avea numeroase avantaje pentru pacient.